Welke stofzuigervoet moet ik kiezen?

Geplaatst door Wessel Frijters op

De stofzuigervoet van je stofzuiger heeft veel te verduren. Het slepen over de grond en de stoten tegen de muur, zorgen ervoor dat de levensduur van een stofzuigermond een stuk korter is dan de levensduur van je stofzuiger. Niks is vervelender dan een kapot wieltje van je stofzuigervoet of een stofzuigermond die de helft van het stof laat liggen. Vervang je stofzuigermond dus tijdig en voorkom frustratie. Je hebt het besluit genomen om een nieuwe aan te schaffen, maar welk model kies jij?

Bij Homeparts hebben we veel verschillende soorten combimonden. Hieronder vind je een overzicht van alle stofzuigermonden:

Combimonden

Turboborstel

Spleetzuigmond

Parketborstel

Stofzuigmond voor hond- en kattenharen

Kleine zuigmond

Uitleg verschillende typen stofzuigmonden

Combimonden

Een combimond is geschikt voor verschillende ondergronden. Je kunt met deze mond stofzuigen op harde vloeren van steen maar je kan met dit mondstuk ook tapijt stofzuigen. Combimond zijn voorzien van een schakelaar. Verander je van ondergrond? Je hoeft alleen maar de schakelaar om te schakelen naar de juiste stand. Handig toch?

Turboborstel

Een turboborstel is speciaal gemaakt om huisdierharen, haren of vuil van je tapijt op te zuigen. Dit mondstuk is voorzien van een gemotoriseerde en draaiende borstel. Het mondstuk wordt aangedreven door de kracht van de stofzuiger zelf. Heb je huisdieren en een tapijt? Dan raden wij deze stofzuigervoet aan! Gebruik deze borstel absoluut niet op andere ondergronden, je kunt namelijk de vloer beschadigen. Uit een onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat de turboborstels perfect geschikt zijn om huisdierharen op te zuigen.

Spleetzuigmond

De naam van het opzetstuk zegt al genoeg, deze zuigmond is geschikt om tussen spleten en kleine ruimtes te stofzuigen. Je wilt niet weten wat voor viezigheid er in de naden van je bank of stoelen zit. Of heb je weleens nagedacht over het vuil en stof achter je koelkast? Zuig dit allemaal op om ongewenste geuren en dieren te voorkomen. Daarnaast is ophoping van stof gevaarlijk. Stof achter een koelkast of ander elektrisch apparaat vat gemakkelijk vlam.

Parketborstel

Vloeren van laminaat, hout of parket zijn gevoelig voor krassen of andere beschadigingen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wij adviseren daarom om voor laminaat of parket een parketborstel te gebruiken. Een parketborstel is aan de onderkant voorzien van geschikte haren waardoor er geen krassen of beschadiging aan de vloer komt.

Stofzuigmond voor hond- en kattenharen

Heb je een huisdier in huis die veel haren achterlaat? Kies dan voor een speciale hond- en kattenharen borstel. Deze borstels zijn speciaal gemaakt om alle haren van huisdieren op te zuigen. Je kan dierenharen opzuigen met een standaard zuigmond maar dit werkt niet optimaal.

Kleine zuigmond

Je meubels weer stofzuigen of je autostoel stofvrij maken? Gebruik dan een kleine zuigmond. Met deze stofzuigmonden maak je jouw meubels en autostoelen weer stofvrij. Doordat het opzetstuk klein is, kan de mond makkelijk tussen de naden van je stoel of bank.

Welke maat moet ik kiezen?

Heb je eindelijk de keuze gemaakt welke stofzuigmond je gaat gebruiken, moet je de maat van de aansluiting kiezen. 32mm, 35mm of 36mm? Het is belangrijk om te weten welke aansluiting je hebt anders gaat de stofzuigermond niet passen. Er zijn twee manieren waarop je de aansluiting kunt opmeten. Je kan de binnenkant van de buis of de buitenkant van de buis opmeten. Is de maat dat je hebt opgemeten 31 of 32 mm? Dan kan je er vanuit gaan dat alle zuigmonden van 32 mm op je stofzuiger past. Is de diameter die je meet 34 of 35 mm dan kan je voor een stofzuigmond van 35mm gaan.


Deel dit berichtNieuwer bericht →